Proteinowa biała czekolada - moja wersja

Komentarze (41) | 10.09.2015
Przepis na proteinowe białe czekoladki chodził za mną, odkąd zobaczyłam go na swojej facebookowej tablicy. Jest to bardzo prosty przepis, ale wykonanie nie  wyszło mi za pierwszym razem. Dopiero za drugim było tak jak być powinno, a czekolada okazała się być pyszną lekką przekąską. 




W mojej wersji użyłam

2/3 dużego jogurtu naturalnego
1 miarka odżywki białkowej : My Protein Isolate smak biała czekolada
orzechy nerkowca
płatki migdałowe
słonecznik
wiórki kokosowe

Składniki mieszamy ze sobą (ja w tym celu użyłam blendera), wlewamy do pudełka wyłożonego folią aluminiową. Wkładamy do zamrażalnika na minimum 2,5h ( ja trzymałam znacznie dłużej)

Co mi nie wyszło za pierwszym razem ?

W folii zrobiła się dziurka i część czekolady wylała się do pojemnika, poza tym zrobiłam jej za dużo, była za gruba i nie chciała się ani połamać ani pociąć. Postanowiłam trochę poczekać ale zaczęła się rozpływać - dlatego najlepiej zjeść ją od razu po przygotowaniu.




I przepis na podstawie którego zrobiłam czekoladki. Kuchnia Potreningu w roli główej Pamela z Fitlovers.



Pozdrawiam